Matthias de Koning

amsterdam, 10 april 1954.
eindexamen havo-a in 1971.
2 jaar pedagogische akademie, 1971 tot 1973.
vanaf 1973 theaterschool in amterdam, afdeling ddv / regie. afgestudeerd als ‘uitvoerend drama’ in 1979.
vanaf 1975 een aantal keren stage gelopen bij het onafhankelijk toneel te rotterdam. tevens met studenten van de amsterdamse toneelschool een aantal regies gedaan.
met rieks swarte en jose alders in 1979 theaterkollektief ‘initiatives populaires’ opgericht; subsidie in 1980 van de rotterdamse toneelraad ontvangen om een ‘karl valentin’programma in rotterdam op lokaties en in het piccolotheater te realiseren.
in 1980 in dienst van onafhankelijk toneel gekomen.
in 1981 één van de medeinitiatiefnemers van het ontstaan van maatschappij discordia.sindsdien werkzaam bij maatschappij discordia.
studenten begeleid, geregisseerd, geadviseerd op de mimeschool amsterdam, de toneelschool amsterdam, toneelschool arnhem, het conservatorium te antwerpen, herman teirlinckinstituut te antwerpen, dansopleiding p.a.r.t.s. te brussel.
naast de werkzaamheden binnen discordia, en binnen o.a. de belgisch nederlandsche repertoirevereeniging ‘de veere’, ook aparte samenwerkingen betreffende regie, dekor, affiche, begeleiding met o.a. tg stan, cie. de koe, dood paard, de tijdelijke samenscholing en diverse losse verbanden.