De Hoe

De Hoe (voorheen: De Koe) is een intergenerationele, interstedelijke theaterspeel- en werkplaats met een thuisbasis in Antwerpen en Gent.

’t Barre Land

’t Barre Land is een toneelspelersensemble bestaande uit vijf toneelspelers, twee dramaturgen en een historicus.

Dood Paard

In de 20 jaar dat het Amsterdamse toneelgezelschap Dood Paard bestaat heeft de groep een eigen stijl van theater maken ontwikkeld die in de eerste plaats uitdrukt hoe de leden van het collectief met elkaar samenwerken en in het leven staan.

STAN

Toneelspelersgezelschap STAN werd opgericht door het acteurskwartet dat in 1989 samen afstudeerde aan het Antwerps Conservatorium.

De Theatertroep

De Theatertroep is een jong en dynamisch Amsterdams theatercollectief, bestaande uit makers met verschillende achtergronden (o.a. de Rietveld Academie, het Conservatorium, de Toneelschool, de Theaterdocentenopleiding en Wijsbegeerte).

De Roovers

De Roovers is een toneelspelersgezelschap dat in 1994 werd opgericht door afgestudeerden van het Conservatorium van Antwerpen.

LENZ

LENZ is een interdisciplinaire theatercöoperatie bestaande uit regisseur en ontwerper Erasmus Mackenna (Schotland; die/diens), toneelspeler en schrijver Marit Hooijschuur (Nederland; zij/haar) en schrijver en dramaturg Roel Pronk (Nederland; hij/hem).