De Veere

FIN DE SAISON
Van dinsdag 15 juni tot en met zaterdag 3 juli (behalve op de zon- en maandagen) in Frascati 3.

Dit jaar niet de gebruikelijke groot bezette De Veere (u weet wel waarom) maar een speciaal programma met hernemingen van voorstellingen die het afgelopen seizoen te weinig hebben gespeeld (u weet wel waarom). Daarnaast een reprise van ’t Barre Land die niet vaak genoeg vertoond kan worden én een klein bezette mini De Veere op de laatste drie dagen.

Nota bene: elke avond maar 15 plaatsen beschikbaar, wie het eerst reserveert kan erin.

PROGRAMMA WEEK 1:

Fleischmann

Van dinsdag 15 tot en met zaterdag 19 juni om 20 uur.

‘Er is een man aangespoeld op het strand, zijn hart en zijn tong zijn uit zijn lichaam gesneden.’ Wat moet iemand in deze tijd gedaan hebben om deze gruwelijke dood te sterven? Daarover speculeren K en M in deze nieuwe tekst van Gerard Jan Rijnders en Peter Verburgt gespeeld door Jan Joris Lamers en Miranda Prein.

Kaartverkoop Fleischmann

PROGRAMMA WEEK 2:

Weiblicher Akt 10 – Liebe Jelinek

Van dinsdag 22 tot en met vrijdag 25 juni om 21 uur.

In hoeverre wordt je liefdesleven bepaalt door de relatie met je moeder, daarover gaat deze tiende editie van de serie Weiblicher Akt waarin het leven en werk van Elfriede Jelinek centraal staat. Aangevuld met zelfgeschreven sprookjes van en met Sara de Bosschere, Annette Kouwenhoven Miranda Prein en met een speciale opkomst van Jan Joris Lamers. Een coprodcutie met de Roovers.

Kaartverkoop Liebe Jelinek

PROGRAMMA WEEK 2 en 3:

Lt.Gustl & Mej.Else

Woensdag 23 en vrijdag 25 juni om 15 uur.
Zaterdag 26, dinsdag 29 en woensdag 30 juni om 21 uur.

Na dertien jaar stappen Bosch en Berg weer op het toneel met met Gustl & Else, een voorstelling van ’t Barre Land die voor ’t laatst speelde in 2008. Twee door elkaar gemonteerde monlogues intérieures uit het begin van de vorige eeuw, waarin Arthur Schnitzler de koortsachtige gedachtestroom beschrijft van twee jonge mensen die een einde aan hun leven willen maken. Ongecensureerde gedachten, erotische fantasieën en theatrale doodswensen van twee hoofden in overspannen toestand.

Kaartverkoop Lt. Gustl & Mej. Else

PROGRAMMA WEEK 3:

De Veere

**Donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 juli om 21 uur.
**
Voorheen meestal de afsluiting van het seizoen, nu min of meer de opening.
De Veere: het onderlinge gesprek, de gezamenlijke herinnering en fascinatie, de (auto)biografie, de analyse, het verschil in overeenkomst, toevallige ontmoeting en ook de verhalen, de teksten die daarmee associëren.
In een kleinere bezetting dan u van ons gewend bent, maar met een even speciaal programma.
Van, met én door Discordia, ’t Barre Land, Stef van Es en gasten

Kaartverkoop De Veere