spui25

DISCORDIA IN SPUI25

Begeren we, of worden we liever begeerd?

Op vrijdagmiddag 5 april 17:00 uur gaat Discordia / Weiblicher Akt in SPUI25 te Amsterdam met elkaar en de aanwezigen in gesprek over liefde en sexualiteit, zoals die door vrouwen wordt beschreven.

Naast de actrices van de voorstelling L’amour Duras, te weten Margijn Bosch (’t Barre Land), Annette Kouwenhoven en Miranda Prein, zijn aanwezig:

Spreker:
Heleen Debruyne studeerde geschiedenis en journalistiek. De plantrekkers is haar romandebuut en verscheen in het voorjaar van 2016. Daarnaast schreef ze samen met Anaïs van Ertvelde Vuile lakens; een hedendaagse visie op seksualiteit waaruit blijkt dat seksuele vrijheid een illusie is. Ze werkt bij radio Klara en heeft een column in Humo.

Moderator:
Joyce Roodnat gaf de studie neerlandistiek aan de VU in Amsterdam eraan zodra ze journalist kon worden bij de kunstredactie van NRC Handelsblad. Daar schreef ze eerst over film, wat ze uitbouwde met podiumkunsten, literatuur en beeldende kunst. Ze is cultureel commentator bij NRC en schrijft wekelijks een critic’s notebook in het Cultureel Supplement. Ze nam in verschillende essays nadrukkelijk stelling in het #MeToo-debat. Ze publiceerde twee romans, en o.m. de essaybundels Vrouwen zijn leuker en Wat wil de vrouw.

Aanmelden
Toegang tot de activiteiten van SPUI25 is gratis. Klik hier voor aanmelden en meer informatie.

 

foto Discordia Weiblicher Akt 8 in Spui25 op 8 mei 2018