ik in het blauw

beeld_ikinhetblauw_Dit najaar brengen Sara De Bosschere en Jan Joris Lamers samen de theatertekst “Ik in het blauw”, van Peter Verburgt, de auteur van Wittgenstein Incorporated.
Twintig jaar geleden schreef Peter Verburgt The Drowning of Mrs. Woolf, hierin worden de laatste momenten van de schrijfster Virginia Woolf gereconstrueerd. Na een reeks ontmoetingen met Sara De Bosschere herschreef hij deze tekst volledig.

Ooit was er Zuid Engeland, 1941, en liep er een vrouw de rivier de Ouse in. De laatste uren van Virginia Woolf in gedachte, laat Verburgt gevoelige herinneringen, plotselinge bedenkingen en inzichten passeren, over de invloed van een politiek en maatschappelijk klimaat, over het schrijverschap, over engagement, …

17-19 okt Kaaitheater, Brussel 
17 en 18 maart STUK, Leuven
19 en 20 maart Monty, Antwerpen
5-7 mei Frascati, Amsterdam

lees hier de recensie van Kester Freriks in de Theaterkrant
lees hier de recensie in De Knack
lees hier het interview met Sara en Jan Joris in De Morgen

foto’s Jorn Heijdenrijkik_in _blauw6 ik_in_blauw_5 ik_in_blauw3 ik_in_blauw_4 ik_in -blauw_2