atelier –
polycoproductie 2017-2018

Bouw en sloop de vierde wand

Hebben toneelspelers/makers zoals beeldhouwers en schilders een atelier/werkplaats om hun ideeën al of niet in materie om te zetten en zo ja, hoe ziet die werkplaats/atelier er dan uit ? Wat en waar en hoe en wanneer en waarom werken we ? Is het werken ? Hoe schetsen we karakters ? Wat zetten we in de verf ? Zijn we een tableau ? Zijn we ons eigen en elkaars model ? Zijn we een zelfportret ?

Kijken en bekeken worden, de geschiedenis, de kunst, het leven als kaders, spieramen, lijsten voor de expressies op het canvas van onze huid. In een bifrontale of quadrofrontale opstelling de vierde ‘wanden’ reconstrueren en weer slopen. Een laboratoriumonderzoek van het naturalisme, realisme, hyperrealisme.
Grote ramen die het koude oktoberlicht op onze zieleroerselen werpen. Lucht verpakken. Er worden planken geschuurd. Er worden aardappelen gegeten. Er worden mosselen gekookt. Er wordt naast het urinoir gepist. Er wordt een afscheidsbrief geschreven. (gedoodverfd) (?) Er wordt een appendix weggehaald. Er wordt gezeten. Iemand belt aan. Een deur. Een kier. Een vlek. Een vlot. Aardedonker. Een vlot.

Met: Matthias de Koning, Damiaan de Schrijver, Peter Van den Eede

Lees hier de recensie uit de Theaterkrant.nl
Lees hier de Masterproef over Atelier van Rosa Lambert.

Speellijst 2018:
woe 28 t/m vrij 2 maart, Kaaitheater, Brussel
woe 7 t/m vrij 9 maart, Campo, Antwerpen
di 13 t/m vrij 16 maart, Théâtre La Vignette, Montpellier
di 20 t/m do 22 maart, le Bois de l’Aune, Aix-en-Provence
di 27 t/m vrij 30 maart, La Rose des Vents, Villeneuve d’Ascq